Gras is een mooi en praktisch product. Het is ideaal voor spelende kinderen, en maakt, mits goed onderhouden, een mooie frisse indruk.

 

Een gazon aanleggen kan op verschillende manieren. Je kunt gebruik maken van graszoden en ook van graszaad. Het gebruik en het soort van beiden is afhankelijk van de ligging van de tuin maar ook wat je gazon ten doel heeft. Krijgt het gazon alleen sierwaarde of gaan er kinderen op spelen?

 

Als je kiest voor graszoden dan is het gazon gelijk groen. Er zijn vele soorten graszoden te koop. Deze verschillen in kleur en gebruiksmogelijkheden. Gras is makkelijk in onderhoud en een ideale tegenhanger van levenloze elementen zoals bestrating. Ook in graszaad zijn verschillende opties. Ook hierbij geldt weer wat het uiteindelijke gazon moet uitstralen en waarvoor het bedoeld wordt.

Een goed aangelegd gazon bepaald grotendeels de uitstraling van de tuin. Een gazon creëert een serene natuurlijke rust in de tuin in combinatie met een mooi beplantingsplan. Ook voor het aanleggen van een gazon is een goede ondergrond van belang. De grond moet goed voorbewerkt zijn en daarna worden geëgaliseerd. Op grotere oppervlakten, bijvoorbeeld een boerderijtuin, werken wij met onze minitrekker en onze overtopfrees inclusief verticuteermachine en beluchter. Achter deze combinatie hangt de egalisatieschuif, die ervoor zorgt dat de ondergrond mooi vlak wordt getrokken. Hierna kan er zowel ingezaaid worden (met graszaad) of graszoden worden gelegd. Denk hierna ook goed over een op maat gemaakt bemestingsplan.

Kunnen we u helpen?

 

vroegop-hoveniers