Planten

Een tuin ontwerpen is niet hetzelfde als het maken van een beplantingsplan. Vergelijk het met het bouwen van een huis: nadat de bouw is afgerond moet het huis nog worden ingericht. Dat is bij een tuin hetzelfde. Een tuin krijgt persoonlijkheid met de juiste beplanting. Om een goed beplantingsplan te kunnen realiseren is veel creativiteit en plantenkennis nodig. Vroegop Hoveniers is specialist in het realiseren van een beplantingsplan.

 

Er zijn eindeloos veel mogelijkheden en ook heeft iedere tuineigenaar zijn eigen wensen en behoeften. En elke tuin zijn eigen grondsoort. Ook wil je dat de tuin niet alleen in de lente of in de zomer een plek is om te genieten. Ook in de herfst en zelfs in de winter wil je je thuis voelen in de tuin en moet er iets te zien zijn. Daardoor is ook geen enkel beplantingsplan hetzelfde. Wat wel altijd hetzelfde is, is dat we bij het maken van een beplantingsplan beginnen bij jou: wat zijn jouw wensen? Daarnaast wordt gekeken naar de grondsoort: welke planten groeien in jouw tuin het beste? Maar ook de stand van de zon en de hoeveelheid wind in jouw tuin wordt bekeken. En uiteraard wordt de bestaande beplanting ook meegenomen: wat kan blijven staan, wat moet eventueel worden verplaatst en welke planten kunnen weg? Het maken van een beplantingsplan vraagt om gedegen kennis.

 

Bomen

Hoe kies je de juiste boom? Het doel van de aanplant van bomen verschilt per situatie. Je hebt rekening te houden met gebouwen, privacy doeleinden, schaduw en zeker geen overlast voor eventuele buren. Uiteraard is het doel van de aanplant belangrijk bij het maken van een boomkeuze.

Maar er zijn meer zaken om te overwegen:

- Is de boom geschikt voor de grondsoort?

- Heeft de boomkroon voldoende ruimte om uit te groeien?

- Heeft het wortelgestel de mogelijkheid om zich te ontwikkelen?

 

Een correcte aanplant voorkomt veel problemen. Het is belangrijk dat een boom op de juiste diepte wordt geplant en dat het plantgat diep en breed genoeg wordt uitgegraven. Ook de juiste bemesting van de grond is van belang voor het floreren van de nieuwe aanplant.

Laat de aanplant van jouw nieuwe bomen door ons verzorgen.

 

Heesters

Een struik ofheester is een houtige plant, die zich onmiddellijk boven of reeds in de grond vertakt in een aantal takken, die meer of minder dik kunnen worden. Er wordt dus geen stam gevormd. Struiken worden daardoor niet zo hoog als vele boomsoorten. Heesters zijn er in veel verschillende soorten en maten te verkrijgen. Door een mooie combinatie te maken samen met beplanting en bomen creëer je een beplantingsplan met verschillende hoogtes en dieptes, kleuren en geuren waar volop van genoten kan worden.

Kunnen we u helpen?

 

vroegop-hoveniers