ONKRUID: iedereen heeft het maar niemand zit er op te wachten. Het honderd procent voorkomen van onkruid is vaak slechts een illusie. Het hardnekkige groen komt vaak op de meest onmogelijke plekken door.

 

Onkruid verwijderen. Hoe doe ik dat?

Er zijn tal van voorbeelden waarmee men onkruid verwijdert:

‘Gewoon’ handmatig verwijderen, het wegbranden van onkruid, zout strooien en wegwerken met flink wat water (of wachten op regen), gebruik van schoonmaakazijn, gebruik van chloor en soms het gebruik van bleekwater. Allemaal voorbeelden, waarbij je je moet afvragen of je op deze manier onkruid wilt verwijderen. Het gebruik van chloor, zout of bleekwater is niet bepaald ‘groen en milieuvriendelijk gedacht.’ Daarbij kan het ten koste gaan van uw beplanting en bodemleven: Stel je hebt een flinke scheut chloor gebruikt maar een uur daarna breekt er een flinke regenbui los. Dan is het gevolg dat het bestrijdingsmiddel wat je gebruikt hebt wegspoelt en op plekken terecht komt waar het eigenlijk niet hoort.

 

Onkruid verwijderen met chloor en azijn zijn vaak ‘huis tuin en keuken’ voorbeelden waar wij zeker geen gebruik van maken.

Klinkt alsof alleen handmatig dan overblijft, maar heeft u daar geen zin in of gewoonweg geen tijd voor?

 

Wij kunnen voor u milieuvriendelijk en effectief onkruid verwijderen:

Maar zult u zich nu wel afvragen, hoe kunnen wij als hovenier ondanks het verbod op chemische bestrijdingsmiddelen toch effectief onkruid bestrijden? In de groene sector is er veel vraag naar het duurzaam en milieuvriendelijk bestrijden van onkruid omdat de professionele sector geen bestrijdingsmiddelen meer mag gebruiken op verharding en in de tuinen. Wij doen dit met een onkruidkoker. Onze onkruidkoker zorgt ervoor dat het water wordt verhit tot plus minus 102 graden. Dit zorgt ervoor dat bovengrondse delen van de plant afsterven na het broesen. Na het toepassen van deze manier raakt ook de wortel dusdanig uitgeput dat deze afsterft, wat zorgt voor een lange termijn effect.

 

Uit onderzoek door universiteiten is gebleken dat onkruid bestrijden met heet water de meest effectieve en milieuvriendelijke manier is.

 

Wil je deze lastige (en vaak terugkerende) gast uit je tuin en van de bestrating af hebben, neem dan contact met ons op zodat wij het bijkomende werk van je kunnen overnemen.


 • Onkruidbestrijding met heet wa

  Onkruidbestrijding met heet wa

 • Onkruidbestrijding met heet wa

  Onkruidbestrijding met heet wa

 • Onkruidbestrijding met heet wa

  Onkruidbestrijding met heet wa

 • Onkruidbestrijding met heet wa

  Onkruidbestrijding met heet wa

Kunnen we u helpen?

 

vroegop-hoveniers